Ga naar hoofdinhoud

Otterplaten
(voorheen “Van Otterplaat tot Groenveldsweid” geheten)

De Stichting verzorgt vanaf 1995 ieder jaar weer een nieuwe uitgave van het blad “Otterplaat”.
Oorspronkelijk was de naam afgeleid van de twee uiteinden van Langedijk: het Otterplaatje in Broek op Langedijk en de Groenveldsweid in Oudkarspel.

De naam werd na enige tijd ervaren als “te mondvol” en in de wandelgangen werd het blad dan ook steeds meer aangeduid als de “Otterplaat”. Vandaar de gewijzigde naamsvoering met ingang van de jaargang 2011.
In het blad zijn artikelen opgenomen waarin historische zaken en gebeurtenissen uit het verleden van Langedijk de revue passeren. Zo worden er families beschreven en oude ambachten, geschiedenissen van landerijen, huizen, vaarten, enz. Door het blad steeds rijkelijk te voorzien van foto’s trachten wij u een prettig leesbaar blad te bieden, maar ook een blad dat de moeite waard is om bekeken te worden.

De jaargangen 1996—2000-2001—2002—2003—2004—2011 zijn niet meer in voorraad. De andere jaargangen nog wel. Ze zijn te bestellen bij de secretaris . Ze kosten Eur 8,50. (excl. bezorgkosten).
De laatste jaargang is mogelijk nog in de plaatselijke boekhandel te verkrijgen. Voor Eur 13,50 bent u al donateur met alle extra voordelen (voor meer informatie: zie Donateur worden) en dan krijgt u uw exemplaar thuis bezorgd.
Donateur worden ? Even een e-mailtje met uw naam en adres naar de secretaris !

U kunt de Otterplaat ook bekijken op de website van het Regionaal Archief Alkmaar.
klik hier

Back To Top