Ga naar hoofdinhoud

Deze expositie gaat over de grote ruilverkaveling van het Geestmerambacht

De expositie laat veel foto-, film- en feitenmateriaal zien van deze laatste grote en misschien wel moeilijkste ruilverkaveling in Nederland.

De expositie is opgebouwd met prachtige foto’s, die vlak voor of tijdens de verkaveling zijn gemaakt. Diverse mensen hebben hun foto’s uitgeleend, die tijdens de verkavelingswerkzaamheden in de jaren 1970 – 1975 gemaakt zijn.
Stichting Langedijker Verleden heeft de foto’s gedigitaliseerd en er een rijke collage van gemaakt van foto’s uit alle vier dorpen, het Oosterdel, de aanleg van het recreatiemeer en de waterzuivering. De foto’s zijn aangevuld met nieuwsartikelen uit lokale en landelijke dagbladen, persoonlijke poststukken van betrokken inwoners en een opnieuw gedigitaliseerde film over de ruilverkaveling van slager De Geus uit Oudkarspel.
Kortom, een “must” voor alle Langedijkers, die voor, tijdens of na de verkaveling zijn opgegroeid.

Heeft u persoonlijke verhalen of belevenissen over deze ruilverkaveling, laat het ons weten en stuur een berichtje naar info@langedijkerverleden.nl of kom langs op de zondagmiddag in Het Regthuis om uw verhaal vertellen.

Back To Top