Ga naar hoofdinhoud

6 april 2013: Kiek nu voor later

Op zaterdag 6 april openen we het tentoonstellingsseizoen weer. Dit keer met een tentoonstelling over het werk van fotograaf Hermann Möller. Uit zijn omvangrijk archief is met behulp van zijn zoon Karl een selectie gemaakt die een zo breed mogelijk beeld geeft van zijn werk. De nadruk ligt daarbij op werk uit de eindjaren veertig en de jaren viHWM maart 1958jftig. Het gaat ondermeer om trouwfoto’s, foto’s van bruiloften en jubilea, dorpsgezichten, familie- en groepsportretten, schoolfoto’s, foto’s van bedrijven, verenigingen en evenementen. Ook de bekende “baby-op-vacht-foto’s” ontbreken niet.
Met andere woorden “Kiek op Langedijk” geeft een uniek beeld over en op de Langedijker samenleving kort na de oorlog tot eind jaren vijftig.

De overige bezienswaardigheden:
Op de expositiezolder is alleen de vitrine met de maquette van de vergeten oorlog in 1799 gehandhaafd. Alle ander vitrines zijn in gebruik genomen voor de fototentoonstelling
Op de zolder kunnen ook de vele andere oude dorpsfoto’s bekeken worden, hetzij in de betreffende mappen, hetzij op de PC. En op het TV-scherm in de trouwzaal kunnen dorpsfilms vertoond worden (de betreffende DVD’s van Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Oudkarspel zijn overigens nog steeds te koop).
De stijlkamer (opoe’s kamer) is ook weer opgeknapt, schoongemaakt en voor bezichtiging gereed.

Back To Top