Ga naar hoofdinhoud

Oprichter, oud-voorzitter en erelid Jan Wijn overleden

Op 22 juni is een van de oprichters, oud-voorzitter en erelid van de Stichting Langedijker VerledeJan Wijn 1n, Jan Wijn op 89 jarige leeftijd overleden.  Jan die op 18 december 1926 in Oudkarspel werd geboren was in 1980 samen met Jan IJff en Cor Oudendijk een van de oprichters van Verborgen Verleden, dit was de voorganger van de Stichting Langedijker Verleden. Jan was tot 2003 voorzitter en bestuurslid tot 2006. Voor zijn grote verdienste voor Langedijker Verleden werd hij bij zijn afscheid benoemd tot erelid van onze stichting.
In 1989 nam Langedijker Verleden haar intrek in het Regthuis. Voorafgaand aan de opening van het Regthuis heeft Jan die ook nog eens en handige timmerman was, heel veel werk verzet om van het Regthuis een prachtig museum te maken.  Jan was een geboren en getogen Langedijker en kon met zijn prachtige Westfriese tongval fantastisch vertellen over het Langedijk van vroeger. Als het Regthuis open was dan zat hij graag in het kamertje van opoe, genietend van zijn onafscheidelijke sjekkie de mooiste verhalen te vertellen.  Het Regthuis zal in het komende jaar opnieuw grondig worden gerestaureerd. Helaas maakt Jan het resultaat hiervan niet meer mee.
We zijn heel dankbaar voor het vele werk dat Jan in onze Stichting heeft gestoken en herinneren hem als een aimabel, wijs en uiterst betrokken man met veel kennis van de geschiedenis van Langedijk.
We wensen de familie Wijn veel sterkte bij het verlies van Jan.

 

Nb.

Kijk op de website Langedijk Herdenkt voor zijn verhaal tijdens de 2e wereld oorlog

Back To Top