Ga naar hoofdinhoud

18 juli 2012: Cor Oudendijk overleden

Hoewel niet geheel onverwacht hebben we toch met grote droefenis moeten vernemen dat onze voorzitter er niet meer is. Onze “wandelende encyclopedie” wat betreft de locale geschiedenis “wandelt” hier niet meer rond. We zijn geschokt, maar niettemin vastbesloten om zijn levenswerk, onze Stichting, naar beste kunnen voort te zetten.
Op dinsdag 24 juli hebben we in het crematorium te Schagen onder overweldigende belangstelling afscheid van Cor genomen. In verschillende toespraken zijn de verdiensten van Cor voor de geschiedenis van de Langedijk en zijn voorliefde voor het Westfriese dialect belicht. Zijn directe chef memoreerde nog dat Cor indertijd te verstaan was gegeven om de klanten in het plaatselijke postkantoor in het “Nederlands” te bedienen, aangezien men hem daar anders niet verstond. Ter gelegenheid van zijn nog recent gevierde 40-jarig jubileum bij de post, had men aldaar een spreukenlijst opgesteld met 52 one-liners van Cor die hij, tot vermaak van zijn collega’s, vaak gebruikte.
De laatste spreker uit de kring van naasten van Cor las tenslotte een door Cor zelf samengestelde beknopte levensloop voor. Aldus bleek ook dat Cor in zijn laatste dagen nadrukkelijk de regie van zijn uitvaart in handen had gehad. Zo heeft hij ook de rouwkaart zelf samengesteld. Zie hiervoor de bijlage.

Zie verder het stukje text “in memoriam” voor een beknopte terugblik op zijn betekenis voor onze Stichting.

Back To Top